Demo ter ere van de opening van het zwembad in Burgum

12 September was het zover, de opening van het zwembad in Burgum! En wij waren uitgenodigd om een demo te komen zwemmen...

 

 

7 uur 's ochtends verschenen de eerste gezichten al in het zwembad. Van onze eigen training kwam niet veel meer terecht want als je make-up, nagels en haar moet doen blijft er niet veel tijd over. Toch zat het hele team stipt om 8.55 uur in de vijf auto's op weg naar Burgum. 

Daar aangekomen troffen we een prachtig gerenoveerd zwembad aan en na snel nog even droog te trainen in de gymzaal waren we er klaar voor. We zwommen een stuk van zo'n 9 minuten en na afloop kregen we een groot applaus! 

Nadat alle meisjes weer omgekleed waren vertrokken we weer naar het clubhuis van DZPC om op groot scherm de demo nog een keertje te bekijken. Zo konden de ouders, die deze keer niet mee mochten, toch even kijken hoe het was geweest. 

Op de heenreis zat een van onze jongste meisjes (7 jaar) op de achterbank glunderend te verkondigen dat we voor de wethouder gingen zwemmen. Toen we haar vertelden dat de burgemeester er ook nog bij zou zijn was ze helemaal onder de indruk. Quote: 'Dit is heel speciaal hè?'.

En dat was het, heel speciaal... hopelijk voor rede vatbaar!

 

 

 

Hieronder nog een foto van het stukje in de Drachtster Courant.