Waterpoloërs onder 11 2e!

Dit weekend is in het zwemkasteel Nienoord te Leek de Stiennen Flier Cup, een waterpolowedstrijd voor de jeugd die ooit in Joure is begonnen. Dit weekend deden onze meisjes en jongens mee in de poule onder 11 die alleen op zaterdag gespeeld werd.

De eerste wedstrijd, die al om 9:00 was, tegen SGHA 1 (uit Heerenveen) werd overtuigend met 1-4 gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen ZPC Waterflo 1 uit Vleuten-De Meern. Die ging slecht van start en DraGor keek tegen een 0-2 achterstand aan. Na winst in de eerste wedstrijd, wilde het team niet zomaar opgeven en vochten zich terug tot een 3-2 overwinning. Het allerlaatste schot van Waterflo was gelukkig net buiten de tijd, want die ging nog wel in het doel...

Na deze wedstrijd was er een pauze, van wel een halve dag. Gelukkig was het speelpark vlakbij en mochten de waterpoloërs daar gratis naar binnen. Zo werd de tijd tussen de tweede en derde wedstrijd gemakkelijk overbrugd.

Of het alle avonturen in het speelpark waren, of alle genuttigde broodjes worst, of misschien was de tegenstander wat sterker, dat is niet helemaal duidelijk, maar de derde wedstrijd ging wat moeilijker. Tegen Het Y uit Amsterdam werd gelijk gespeeld met 1-1.

In de laatste wedstrijd tegen SGHA 2 waren de avonturen en broodjes vergeten en verteerd. Met een monsterlijke overwinning van 7-0 stapten de DraGormeisjes en -jongens na de wedstrijd uit het water. Er moest nog even gewacht worden tot alle andere wedstrijden in de poule ook gespeeld waren, maar toen kwam toch de prijsuitreiking. Een prachtige beker voor de tweede plaats, die een mooi plekje moet krijgen, en een medaille later toog het team huiswaarts.

Hieronder een impressie van het toernooi (bij de prijsuitreiking was helaas niet iedereen meer aanwezig).