WSG DraGor zoekt nieuwe hoofdtrainer(-ster)

WSG DraGor zoekt nieuwe hoofdtrainer(-ster)

WSG DraGor is de startgemeenschap opgericht in 2006 tussen de waterpolo-afdelingen van DZ&PC uit Drachten en ZPC ISIS uit Gorredijk, vandaar Dra(chten)Gor(redijk). Momenteel bestaat de startgemeenschap uit ongeveer tachtig leden verdeeld over twee pupillenteams (o.11 en o.13), een aspirantenteam (o.17), een damesteam, en drie herenteams. Het eerste herenteam speelt sinds dit seizoen in de Tweede Klasse Bond (promotie vanuit de Derde Klasse Bond) en strijd voor (terecht) lijfsbehoud.

Voor het nieuwe seizoen (start augustus 2017), zoekt het (jonge) eerste herenteam van DraGor een nieuwe trainer. Het eerste herenteam kent een gezonde mix van spelers met ervaring in de Eredivisie en Eerste Klasse en van spelers die hun volledige groei binnen de moederverenigingen hebben doorgemaakt. Hierdoor is het team een zeer gemotiveerd en hecht collectief dat ook veel met elkaar omgaat buiten het zwembad. Onder de leiding van een nieuwe trainer hopen de heren door te groeien in de Tweede Klasse Bond naar een stabiele middenmoter.

Sinds het begin van dit seizoen is de waterpolocommissie en het enthousiaste kader van de startgemeenschap begonnen met het introduceren van een uitgewerkt technisch en tactisch plan. In de komende maanden zal dit plan verder uitgewerkt worden. Richting volgend seizoen hopen we dat een nieuwe trainer ons kan helpen in het verder integreren van dit plan om zo de startgemeenschap op een hoger tactisch en technisch niveau te brengen over alle linies.

 

Kortom, met een focus op het eerste herenteam, hopen wij dat een nieuwe trainer of trainster ondersteunend wil zijn naar het andere kader en teams binnen de startgemeenschap. Naast deze vacature voor hoofdtrainer is er binnen de vereniging ook vraag naar ondersteuning op kleinere schaal bij individuele teams.

Er wordt drie keer in de week getraind: maandag (19.45u – 21.15u), dinsdag (20.00u – 21.15u), en donderdag (19.45u – 21.30u). De dinsdag-training wordt door alle teams als vaste trainingsavond aangehouden. Er wordt getraind in De Welle in Drachten (het enige 50-meter zwembad van het Noorden).

Wil je meer informatie? Ben je geïnteresseerd? Of ken je iemand die wel geïnteresseerd zou kunnen zijn? Stuur dan een berichtje naar WSG DraGor op Facebook of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..