Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd Heren 1 WSG DraGor (3 april 2016)

Daar is ie dan.... Het wedstrijdverslag van Heren 1!

Na zo’n 6 jaar in de bovenste helft van de Derde Klasse Bond te hebben gespeeld. Hebben we het eindelijk voor elkaar. We zijn kampioen!

Door het verlies van onze grootste rivaal TriVia, waren we om 14.00 uur ’s middags al officieel kampioen. Coach Onno “Bob de Bouwer” Hoitinga probeerde dit nog even geheim te houden voor de ploeg. Helaas voor de Coach hielden de nerveuze spelers Sportlinked nauwkeurig in de gaten. Toch waren onze kampioenen gefocuseert op de wedstrijd, want voor de heren geldt winnen is belangrijker dan meedoen.

Onze DraGor-helden wisten na een vliegende start van Johan “Bang Bang” de Haan de bal te bemachtigen. In minder dan een minuut hadden onze DraGorianen een overtal situatie. Deze wist onze vliegende Johan “Bang Bang” de Haan er met kracht in de korte hoek te jassen. Na het fiasco van de man meer situaties van vorige week wisten de mannen nu eindelijk het doel te vinden. Dit kwam natuurlijk door het vele geduld van de Coach Onno "Bob de bouwer” Hoitinga. Helaas was het geduld bij de aanvoerder Michelle “ kastanjebruin” van den Adel ver te zoeken. Hij wist de scheids door zijn vele instructies in het harnas te werken, waardoor zijn tweede uitsluiting met veel frustratie gegeven werd. Tussenstand 2-3 aan het einde van deze periode.

In de 2de periode kreeg onze gastspeler en ook wel steun en toeverlaat Pieter “Pietertje” Veenstra de kans in een man meer. na 10 seconden dreigen en geen verdediger in de wijde omgeving besloot hij de bal er flamboyant in te schieten. Dit bracht de stand op 2-4. Onze Dean “waterbuffel” Damstra was lekker op dreef op de midvoor en werkte de ene na de andere tegenstander het veld uit. Eindstand 2de periode was 2-5.

De 3de periode wist onze aanvoerder Michelle “kastanjebruin” van den Adel doormiddel van een magistraal doelpunt de score te openen. Het spel was onnodig spannend aan het worden en het werd Michelle “kastanjebruin” van den Adel allemaal te veel en veroorzaakte zijn 3de persoonlijke fout. Michelle moest dus het water uit en aaide gefrustreerd een bidon met zijn voet, dit vond de scheidsrechter niet zo nodig en zwaaide Michelle uit met een rode kaart. Maar ondanks dit wist de rest van het team hun hoofd koel te houden. Erik “Enrique” Hofstee wist deze periode goed gebruik te maken van de overtal situaties, onze veteraan wist twee keer fenomenaal te scoren. Eindstand 3de periode 7-10.

De laatste periode werd toch wel een beetje gered door Tim “Timmy” Hoitinga. Een aantal zeer mooie reddingen waaronder een 1-0 situatie. Helaas vielen er soms nog gaten in de ijzersterke verdediging. Johan “bang bang” de Haan maakte zijn derde persoonlijke fout en kon daardoor op de kant de wedstrijd verder analyseren. Neptunia'24 wist hier goed gebruik van te maken. Zo maakte de sterke speler Sander van de Molen een comeback door een slecht verdedigd schot vanaf de middellijn. Nu moesten onze helden het hoofd koel houden en zorgen dat er niet meer gescoord kon worden door de tegenpartij. De perfecte reden voor coach Onno “Bob de bouwer” Hoitinga om een time-out aan te vragen. Onze DraGorianen bleven rustig en hebben deze historische wedstrijd met een spannende stand van 9-10 afgesloten.

Komend weekend 9 april spelen onze helden de laatste wedstrijd van het seizoen thuis. Iedereen is welkom om het kampioenschap te vieren. De wedstrijd begint om 20:45u in Zwem- en recreatiecentrum De Welle tegen de Kikker uit Emmen.