Jubileum

Op 18 juli 2023 bestaat de zwemvereniging alweer 65 jaar. Ter ere van dit jubileum wordt er op zaterdag 15 juli een jubileumfeest gehouden voor alle huidige en oud leden van DZ&PC.

Dit jubileumfeest is mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Drachten, het thuisbad van DZ&PC waar de trainingen van de verschillende afdelingen plaatsvinden.

Opgeven voor (een van) de activiteiten op de dag kan via onderstaande links:

Voor alle huidige leden van DZ&PC kun je opgeven via de link: https://forms.office.com/e/RjGYD3L9rC

Voor iedereen die voor seizoen 2022-2023 lid was kun je opgeven via de link: https://forms.office.com/e/f3eqZENAzG

Extra informatie over het jubileum:

Het is al bijna zover, de dag dat we met een hele grote groep mensen het 65 jarig bestaan van de zwemvereniging gaan vieren. Op dit moment zijn er meer dan 150 mensen die zich opgegeven hebben voor een of meerdere blokken op de dag. Mocht je nog mensen kennen die ook willen komen, is er ook nog de mogelijkheid om last minute aan te schuiven. Hierbij deel ik nog even wat extra informatie met jullie over de dag zelf.

 1. De entree is via het clubhuis van DZ&PC, deze bevindt zich aan de achterkant van Zwemcentrum De Welle.
 2. Het is tegenwoordig betaald parkeren bij De Welle, er kan een gratis parkeerkaartje opgehaald worden in het clubhuis voor in de auto die dag.
 3. Fietsen kunnen op de daarvoor bestemde plekken op het pleintje naast het clubhuis.
 4. De route naar alle activiteiten en eetgelegenheden worden die dag duidelijk aangegeven.
 5. Tickets zijn €7,50 per stuk en inclusief 2 consumptiemunten, bij betaling krijg je een bandje waaraan te zien is dat je het ticket betaald hebt.
 6. Munten zijn voor €2,- per stuk te verkrijgen.
 7. Betaling gaat via de pin, contant betalen is niet mogelijk.
 8. Tijdens het middagblok van 15:00-18:00 kan je in het clubhuis je ticket betalen en munten kopen.
 9. De koffie, thee en ranja zijn tijdens het middagblok gratis verkrijgbaar, ook kan je er een heerlijk jubileumgebakje bij kopen.
 10. Tijdens het middagblok van 15:00-18:00 zijn er allemaal verschillende activiteiten in het 50m bad en buiten, onder andere:
  • Een demo van synchroonzwemmen om 17:00.
  • Een grote stormbaan.
  • Een buikschuifbaan.
  • Een Beach waterpolo veld waar allemaal partijtjes gespeeld kunnen worden.
  • Van 16:00-17:00 een clinic boksen van NL kampioen Farshid (Als je hieraan mee wilt doen, geef dat even aan mij door, er zijn een beperkt aantal plekken).
 11. Er kan gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches naast het 50m bad.
 12. Om 18:00  staat de BBQ aan, je kunt met de muntjes stukjes vlees en drinken halen, de salades, stokbrood en sauzen zijn inbegrepen.
 13. Na 20:00 zal de BBQ overgaan in gezellig borrelen en zullen we gezamenlijk stilstaan bij het 65 jarig bestaan van DZ&PC.

Mocht je nog oude clubkleding hebben, neem deze vooral mee. Dan kunnen we daar een grote slinger van maken en DZ&PC door de tijd heen zien. (zorg zelf voor een labeltje met naam in de kleding).

Hopelijk heb ik jullie op deze manier voldoende informatie kunnen geven. We gaan er met z’n allen een mooie dag van maken!

Mochten er nog vragen zijn, mail mij dan even naar verenigingscoach@dzpc.nl of stuur een appje naar 06-82062176