Masters

Al geruime tijd is er bij DZ&PC een groep enthousiaste Masters actief. Een Master is iedere 20-plusser die zwemmend wil werken aan conditie, gezondheid en/of zwemtechniek. Bij de Masters zwemmen voornamelijk oud-(wedstrijd-)zwemmers met een redelijke beheersing van alle zwemslagen.

Training

Elke woensdagavond wordt er een uur getraind in het 50-meter bad van zwembad De Welle in Drachten van 20:30 tot 21:30. De trainingen variëren van aandachtsgebied. Doordat er gerouleerd wordt tussen de trainers is er ook wekelijks sprake van afwisselende intensiteit en invulling. De doelstelling van de training is altijd dat alle zwemmers op eigen niveau kunnen meetrainen.

Naast de vaste woensdagavond is er de mogelijkheid om een dag extra te zwemmen op de maandagavond, vrijdagavond of zondagochtend tijdens een Clubuur. Tijdens deze zwemuren is er geen trainer aanwezig dus is de invulling van het zwemuur naar eigen inzicht.

Zwemtijden

Maandag20:30 – 21:30Clubuur
Woensdag20:30 – 21:30Masters
Vrijdag19:00 – 20:00Clubuur
Zondag10:30 – 11:30Clubuur

Wedstrijden

Masters kunnen meedoen aan officiele KNZB wedstrijden voor Masters. Er is wedstrijdaanbod voor alle leeftijdsgroepen. Momenteel wordt meegedaan aan verschillende soorten wedstrijden, waaronder het ZuyderZee Masters Circuit en de clubkampioenschappen.

Voor de wedstrijdzwemmers wordt de kleding gesponsord door Metalis.

RES

Naast de actieve Masters zijn er ook zwemmers die in groepsverband vrij zwemmen. Hierbij kunnen de zwemmers twee keer in de week op hun eigen tempo baantjes zwemmen en is er toch de gezelligheid van anderen om je heen.

Zwemtijden:

Maandag09:30 – 10:15 (zonder trainer) &
19:00 – 19:30 (met trainer)
Woensdag19:00 – 20:00 (zonder trainer)
Vrijdag19:00 – 20:00 (zonder trainer)
Zondag10:30 – 11:30 (zonder trainer)

Op de zondag is er na het zwemmen de gelegenheid om in het clubhuis gezellig na te zitten met een bakje koffie.

Contact en aanmelden

Wanneer dit alles je nieuwsgierig en enthousiast heeft gemaakt, neem dan een kijkje op onze Instagram pagina of de Facebook pagina van DZ&PC. Heb je vragen, wil je 4 keer vrijblijvend meedoen of je aanmelden? Neem dan contact op via masters@dzpc.nl.

De Jelle Hoekstra Bokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan de zwemmer die het vaakst getraind heeft
Naast het trainen wordt er regelmatig geborreld en gegeten