Masters

Al geruime tijd is er bij DZ&PC een groep enthousiaste Masters actief. Een Master is iedere 20-plusser die zwemmend wil werken aan conditie, gezondheid en/of zwemtechniek. Bij de Masters zwemmen voornamelijk oud-(wedstrijd-)zwemmers met een redelijke beheersing van alle zwemslagen.

Training

Elke woensdagavond wordt er een uur getraind in het gehele 8-banen bad van zwembad De Welle in Drachten van 20:30 tot 21:30. De trainingen varieren wekelijks van aandachtsgebied, bijvoorbeeld een training gericht op het zwemmen met vinnen of met een plankje en achtje. Doordat er gerouleerd wordt tussen de trainers is er ook wekelijks sprake van afwisselende intensiteit en invulling van het trainingsuur. Daarnaast is het mogelijk om gedurende de training je specifiek op je zwemtechniek te richten. De doelstelling van de training is altijd dat alle zwemmers op eigen niveau kunnen meetrainen.

Naast de vaste woensdagavond is er de mogelijkheid om een dag extra te zwemmen op de maandagavond, vrijdagavond of zondagochtend tijdens een Clubuur. Tijdens deze zwemuren is er geen trainer aanwezig dus is de invulling van het zwemuur naar eigen inzicht. Binnen de Masters is een groep ‘Young’ Masters actief van 7 wedstrijdzwemmers. Het niveau en intensiteit van de trainingen van deze groep ligt over het algemeen hoger, waardoor zij een eigen zwemuur hebben.

Zwemtijden

Maandag20:30 – 21:30Clubuur
Woensdag19:00 – 20:00Young Masters
Woensdag20:30 – 21:30Masters
Vrijdag19:00 – 20:00Clubuur
Zondag10:30 – 11:30Clubuur

Aandachtsgebied (roulerend en alleen van toepassing op woensdagavond 20:30 – 21:30)

Vinnen – Plankje & achtje – Handpeddels – Vrije training

Wedstrijden

Masters die meer willen en af en toe hun vooruitgang willen testen kunnen meedoen aan officiele KNZB wedstrijden voor Masters. Er is een wedstrijdaanbod voor alle leeftijdsgroepen. Binnen de huidige groep zwemmers wordt niet meegedaan met de wedstrijden. Echter, de mogelijkheid om dit te doen is zeker aanwezig!

RES

Naast de actieve Masters zijn er ook zwemmers die in groepsverband vrij zwemmen. Hierbij kunnen de zwemmers twee keer in de week op hun eigen tempo baantjes zwemmen en is er toch de gezelligheid van anderen om je heen.

De verschillende tijden en mogelijkheden dat er badwater gereserveerd is voor deze groep:

Maandag19:00 – 19:30
Woensdag19:00 – 20:00
Vrijdag19:00 – 20:00 & 20:00 – 21:00
Zondag10:30 – 11:30

Op de zondag is er na het zwemmen de gelegenheid om in het clubhuis gezellig na te zitten met andere zwemmers.

Contact en aanmelden

Wanneer dit alles je nieuwsgierig en enthousiast heeft gemaakt, neem dan een kijkje op onze Instagram pagina of de Facebook pagina van DZ&PC. Heb je vragen, wil je 2 keer vrijblijvend meedoen of je aanmelden? Neem dan contact op met een van de commissieleden via masters@dzpc.nl.

De Jelle Hoekstra Bokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan de zwemmer die het vaakst getraind heeft
Naast het trainen wordt er regelmatig geborreld en gegeten