Masters

Al geruime tijd is er bij DZ&PC een groep enthousiaste masters actief. De groep is intussen al zo groot en zo actief, dat er een aparte afdeling van DZ&PC voor is opgericht. De afdeling Masters wordt geleid door een commissie van drie personen en heeft als doel het masterszwemmen bij DZ&PC te stroomlijnen en te positioneren binnen de vereniging en daarbuiten.

Zwemmaster is iedere 25-plusser die werkt aan conditieverbetering door zwemplezier. Tegenwoordig worden ook al veel masterswedstrijden georganiseerd waarbij de groep 20-25 jaar, de zogenaamde pre-masters, mogen meedoen. Er is tevens een kleine afdeling Young-Masters waarin ex-wedstrijdzwemmers zeer fanatiek trainen. Er zijn masters die alleen hun conditie willen verbeteren door wekelijks één of meerdere keren te zwemmen. Ook kun je meedoen als je iets meer aan je techniek wilt gaan doen. In beide gevallen geldt wel de voorwaarde dat je alle zwemslagen redelijk beheerst.

Uitreiking Jelle Hoekstra Bokaal (voor degene die het meest is komen trainen)

Masters die meer willen en af en toe hun vooruitgang willen testen bij speciale masterswedstrijden kunnen ook meedoen. Regelmatig kun je je opgeven om gezamenlijk mee te doen aan masterswedstrijden, al zijn er op dit moment geen masters die dit doen. Wie wil en kan ons opnieuw vertegenwoordigen op masterwedstrijden?

Al met al ben je dus van harte welkom als je bijvoorbeeld vroeger aan (wedstrijd)zwemmen of waterpolo hebt gedaan en je weer lekker een baantje wilt gaan trekken, maar ook als je nooit op een zwemvereniging hebt gezeten maar wel je zwemslagen redelijk beheerst en gewoon lekker wilt zwemmen!

Naast zwemmen doen de Master ook regelmatig een “nazit”

Nieuwsgierig?

Wanneer dit alles je nieuwsgierig en enthousiast heeft gemaakt, neem dan contact op met een van commissieleden of kom langs op de woensdagavond. Neem dan wel je zwemspullen mee, want je kunt gelijk van het “masterszwemwater” gaan proeven. Als je om 20:15 aanwezig bent is er altijd iemand om je wegwijs te maken. Je kunt altijd twee keer vrijblijvend meetrainen op de woensdagavond.

Wanneer je meer informatie wilt, mail je naar: masters@dzpc.nl