Waterpolo

De Waterpolo afdeling van DZ&PC heeft al heel wat jaren een samenwerking met ZPC ISIS uit Gorredijk (Waterpolo Start Gemeenschap DRAchten en GORredijk) en spelen als WSG-DraGor in de competitie. Zij hebben ook een eigen website, kom snel een kijkje nemen voor de meest actuele informatie: 

Waterpolo is te vergelijken met handbal, maar dan in het water. Zowel handbal als waterpolo wordt in teamverband en met een bal gespeeld waarbij het de bedoeling is om de bal vaker in het doel van de tegenstander te krijgen dan andersom. In tegenstelling tot bij handbal, kun je bij waterpolo niet staan op de bodem van het zwembad, je moet altijd in beweging zijn anders zak je naar de bodem. Daarnaast is ook contact met de tegenstander niet verboden. Waterpolo is daardoor een fysieke sport. Naast een goede fysieke conditie, een goede techniek en een positieve mentaliteit, moet je bij waterpolo ook beschikken over tactische kennis.

Jeugd aan het oefenen

Zappsport heeft een tijdje geleden een mooie aflevering gemaakt over waterpolo (https://www.youtube.com/watch?v=CZLxBKI3Nfs). Voor de Engelssprekende onder ons, het Australisch waterpolo team heeft ook een goede instructie video gemaakt (https://www.youtube.com/watch?v=X9NkKHYGFTI). 

Een doelactie van Heren 1
Verzameling senioren en gasten in het jaar 2019

Voor meer informatie, mail je naar waterpolo@dzpc.nl of wpc@wsgdragor.nl

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/WSG.DraGor