Synchroon


Bij DZ&PC in Drachten kun je synchroonzwemmen. Synchroonzwemmen wordt ook wel ‘kunstzwemmen’ of ‘waterballet’ genoemd, dat laatste vooral vanwege de overeenkomsten met ballet. Je danst als het ware in het water! Maar naast dat het een sierlijke sport is is het ook een zware sport. Je moet niet alleen zwemslagen beheersen, maar ook artistieke vaardigheden en een goede conditie hebben… de meisjes kunnen wel een minuut onder water kunnen blijven! Klik Klik hier voor een reportage op Omrop Fryslan over Renske, zij is synchroonzwemster bij DZPC.  


Op de maat van muziek zwem je alleen (solo), met z’n tweetjes (duet) of met een groep een uitvoering. Hierin zitten diverse figuren en zwemslagen verwerkt. Deze moet je gelijk en op de maat van de muziek zwemmen. Niet alleen op wedstrijden laten we onze kunsten zien, ook op speciale evenementen zwemmen de meisjes demonstraties. Voor deze wedstrijden en demonstraties hebben de meisjes mooie, versierde uitvoeringen-badpakken nodig die we allemaal zelf maken.

Binnen DZ&PC beoefenen rond de 20 leden tussen 6 en 30 jaar het synchroonzwemmen. Zij doen mee aan de districtscompetitie van Regio Noord-Oost en landelijke Interkring-toernooien. Een aantal van onze zwemsters neemt zelfs deel aan de Nationale Kampioenschappen. 

De zwem(st)ers trainen hiervoor een aantal uren per week op dinsdag en vrijdag.

Binnen DZ&PC wordt al meer dan 25 jaar aan synchroonzwemmen gedaan. Wil je een keer meedoen of meer informatie hebben? Kom dan op dinsdag van 18:00-19:00 of vrijdag van 20:00-22:00. Of neem vrijblijvend contact met ons op!

Voor meer informatie en vragen kun je een e-mail sturen naar synchroonzwemmen@dzpc.nl 
of bellen naar 0641875310. 

Maak eens kennis met het synchroonzwemmen bij DZPC!

Oefenen voor het Gala in Heerenveen (april 2019)
Alle deelnemers en trainers van het Gala in Heerenveen (april 2019)

Neem ook eens een kijkje op de onderstaande youtube link! Hier zie je een prachtig stuk van professionele synchroonzwemsters op de olympische spelen! 
https://www.youtube.com/watch?v=OZaQiaHDXb8