Zwemmen

De afdeling wedstrijdzwemmen van DZ&PC bestaat uit circa 90 leden die allen op hun eigen niveau het wedstrijdzwemmen beoefenen. Van nationale en regionale kampioenschappen tot wedstrijden op district niveau. 

Met “zwemcentrum De Welle” als thuisbasis beschikken we over uitstekende faciliteiten met een 8 banen 50 meterbad, elektronische tijdwaarneming, Omega-startblokken en een onderwatercamera systeem. Kortom, alle faciliteiten zijn aanwezig om het beste uit jezelf te halen. 

Binnen de wedstrijdselectie van DZ&PC zijn er verschillende trainingsprogramma’s die zijn afgestemd op de leeftijd, het niveau en de ambitie van ieder individu.
De trainingsmogelijkheden lopen uiteen van 3 uur per week tot ruim 16 uur per week. Naast de zwemtrainingen bieden we ook twee maal per week land- en krachttraining aan, waarbij de begeleiding in handen is van een erkende sportfysiotherapeut. Ook op het gebied van voeding en op het sportmedisch vlak werken we samen met erkende specialisten die bekend zijn met de zwemsport (op topniveau).

Promovideo DZ&PC wedstrijdzwemmen

Deze faciliteiten en expertise zijn ook beschikbaar voor zwemmers van andere verenigingen, als zij bij hun eigen vereniging niet voldoende trainingsuren kunnen krijgen. Ze kunnen dan gebruik maken van trainingsuren van DZ&PC, terwijl ze gewoon lid blijven van hun eigen club.

Sinds 2009 hebben al meerdere zwemmers de doorstap gemaakt naar het Opleidingscentrum (OC, voorheen RTC), tegenwoordig OC Drachten, van de KNZB:

  • Marrit Steenbergen (2013-2014)
  • Olivier van der Voort  (2013-2014)
  • Jelle Betten  (2014-2015)
  • Jacob de Roos  (2014-2015)
  • Janna van Kooten (Zwemacademie Eindhoven)
  • Yara van Kalmthout (Zwemacademie Eindhoven)

Voor meer informatie over het wedstrijdzwemmen bij DZ&PC, neem contact met ons op via: hoofdtrainerzwemmen@dzpc.nl of zwemmen@dzpc.nl

Bekijk ook eens onze social media account van Instagram.

https://www.instagram.com/teamdzpc/

Eredivisieteam 23/24