Waterbasketbal

Waterbasketbal is een van de kleinere afdelingen van DZ&PC. Bij deze afdeling geldt een diploma verplichting. De trainingen vinden namelijk plaats in het diepe bad en daarom is het hebben van zwemdiploma’s een vereiste.

Het is een afdeling waar aangepast wordt gesport, het is namelijk een non-contact sport. Dit houdt in dat je andere spelers niet mag aanraken.

Als je moeite hebt met zwemmen door bijvoorbeeld een fysieke beperking, is waterbasketbal een hele mooie manier om binnen een team op je eigen niveau mee te doen. Er mag zelfs gebruik gemaakt worden van drijfmiddelen. Ook is deze sport heel geschikt voor mensen met een andere beperking. Op het moment dat bijvoorbeeld waterpolo een sport is met teveel prikkels of dat je binnen de reguliere sporten uitvalt omdat het niet bij je past, zou waterbasketbal mogelijk wel goed bij je kunnen passen.

Wij zijn één team, waarbij iedereen meetelt en naar zijn eigen kunnen onderdeel is van de groep.

Hoe wordt het spel gespeeld?

Het spel wordt gespeeld met 2 drijvende baskets en met twee teams van 5 tegen 5 spelers. Het doel is daarbij om de bal in de basket van het andere team te krijgen

Spelregels zijn:

  • Je mag niet zwemmen met de bal.
  • Je mag de bal maximaal 4 seconde bij je houden.
  • Je mag elkaar niet aanraken.
  • Je mag niet boven de basket komen met je handen.

Hiernaast zie je één van de twee baskets met een bal waarmee het spel gespeeld wordt.

De baskets worden door middel van een zware jerrycan op de juiste plek gehouden.

Trainingstijden

De reguliere trainingstijden zijn elke donderdag van 19:00 tot 20:00u.

Contributie

De contributie voor de waterbasketbal bedraagt 20,00€ tot en met 13 jaar (pupillen), 22,50€ voor junioren tot en met 18 jaar. En indien ouder dan 18 jaar kost het lidmaatschap 25,00 euro per maand en eenmalige inschrijfkosten.

Contact

Als je vragen hebt of een keer kennis wilt maken met de sport, kan je contact opnemen met de trainster van deze groep, Anita Jonker, via de mail: waterbasketbal@dzpc.nl