Recreatief

De recreatieve afdeling, ook wel RES wat staat voor Recreatief Elementair Sporten, biedt verschillende mogelijkheden voor alle leeftijden in het zwembad aan.

Jeugd

Voor de jeugd bieden we zowel snorkelen, balvaardigheid als ook reddend zwemmen aan. En natuurlijk SuperSpetters voor de kleinste kinderen (vanaf 5 jaar) die nog moeten leren zwemmen.

Reddend zwemmen doen we samen met de Reddingsbrigade Drachten, zij verzorgen alle lessen en trainingen. Zodra een kind 14 jaar wordt en de juiste certificaten behaald heeft, kan de overstap (als DZ&PC lid) naar de Reddingsbrigade Drachten gemaakt worden. Je veranderd dan ook van bond, van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond naar de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen.

Balvaardigheid wordt uitgevoerd onder begeleiding van de waterpolo afdeling en vindt dus plaats in de les-/trainingstijden van waterpolo.

Het snorkelen, met 3 vaardigheidsniveaus, vindt plaats in groepjes, onder leiding van onze jeugdtrainer Anita de Haan.

Lessen vinden plaats op dinsdag, woensdag en/of donderdag aan het einde van de middag/begin van de avond. En voor de SuperSpetters ook nog op zaterdagochtend.

Om aan één of meerdere activiteiten mee te mogen doen, moet je minimaal het zwemdiploma A of het SuperSpetters zwemdiploma hebben.

Voor meer informatie, mail je naar jeugdzaken@dzpc.nl 

Senioren

Voor senioren zijn er verschillende mogelijkheden in de week de mogelijkheid om volledig zelfstandig, maar toch samen, baantjes te zwemmen en in conditie te blijven. Voor hen die meer begeleiding en lessen prettig vinden, is er de Masters die op woensdagavond zwemt.

Voor meer informatie, mail je naar masters@dzpc.nl