Prachtig NJK voor DZ&PC

Afgelopen weekend stonden de Nederlandse Kampioenschappen voor de junioren op het programma in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.
De 9 juniorenzwemmers van DZ&PC Drachten zwommen in een sterk veld naar prachtige podiumplaatsen en persoonlijke records.

Podiumplaatsen waren er voor Frouke Ludwig en Senna Hof van DZ&PC. Frouke zwom op de 400 wisselslag naar een persoonlijk record en eindigde op een prachtige 3e plaats. Op de 200 rugslag zwom ze de concurrentie op een grote afstand en behaalde daarmee de Nederlandse titel. Ook op de 100 vlinder zwom Frouke naar een goede tijd, in een snelle race met een fors persoonlijk record moest ze net genoegen nemen met een 4e plaats. Bij de 100 rug bemachtigde ze de 3e plaats.

Senna Hof zwom op de 200 schoolslag naar een bronzen medaille en verbeterde zijn tijd met ruim een halve seconde. Naast de 200 schoolslag excelleerde Senna op de 100 vrij en haalde in totaal bijna 2 seconden van zijn persoonlijk record af. 
Zondag stond voor Senna de 100 schoolslag op het schema, in een harde race waarbij de concurrenten er gelijk als een speer vandoor gingen bleef Senna goed bij en zwom hierdoor naar een bronzen medaille.

Naast Senna en Frouke zwommen er nog 7 junioren naar prachtige tijden op de door hun gezwommen afstanden. Tieme Wiersma zwom op de 100 rugslag in de finale naar een prachtige tijd en verbeterde daarmee zijn tijd met ruim een halve seconde ten opzichte van de voorronde.

Als afsluiter van de verschillende dagen stond er de estafette voor jongens tot 16 jaar op het programma. Op de 4×200 vrije slag zwommen de jongens van DZ&PC (Tieme, Niek, Jere en Senna) op vrijdagavond naar een 4e tijd. Op zaterdag herhaalden de jongens van DZ&PC dit kunststukje en zorgden voor een bloedstollende race waarbij ze op 0,03 van een seconde net naast het eremetaal grepen. De race op zondag verliep ook goed, de jongens behaalden hier in een sterk bezet veld een knappe 6e plaats.

De meisjes van DZ&PC zwommen op zondagavond de 4×100 wisselslag estafette. Een mooie 7e plaats was bij deze estafette na een zwaar weekend het hoogst haalbare.

In het klassement van de junioren 1 en 2 zwom Damir Mustafic prachtige races kan tevreden terugkijken op een goed toernooi. Met name bij de 100 vlinder gooide hij hoge ogen door een knappe 1.06 op de klokken te zetten. Een persoonlijk record van maar liefst 4 seconden.

Ilse Wiltjer, ook uitkomend in de junioren 1 en 2 categorie bij de meisjes zwom naar een knappe 3e plaats in het vrije slag klassement. Het vrije slag klassement bestond uit de 3 vrije slag afstanden die dit toernooi worden gezwommen. 

Terugkijkend naar het weekend kunnen we zeggen dat de juniorenzwemmers van DZ&PC boven zichzelf zijn uitgestegen en kunnen terugkijken naar een prachtig toernooi met een flink aantal persoonlijk records. Julia Agricola verbeterde haar persoonlijk record op de 200 wisselslag en zwom naar een mooie tijd op de 200 schoolslag.

Jildou van der Hoek kwam uit op de 200 schoolslag, ze zwom een mooie race waarbij de hard wegging en waarbij ze net boven haar persoonlijk record zwom.

Tieme Wiersma kwam op de 400 wis, 400vrij, 200vrij, 100rug en 200 wissel in actie. Op verschillende afstanden zwom hij persoonlijke records. Met name op de 400 vrij liet hij een sterke indruk achter.

Jere Wiersma kwam naast de verschillende estafettes ook uit op de 400 vrij en 100 rug. Op de 400 vrije slag liet hij zien dat hij in vorm was en zwom een persoonlijk record van 2 seconden.

Niek Issard zwom op zijn afstanden sterkte en mooie races. Op al zijn afstanden noteerde hij een nieuw persoonlijk record.

Komend weekend staat de NK voor jeugd en senioren op het programma in Amersfoort, ook de NJK lange afstanden wordt hier gezwommen. Volgende week een update over dit toernooi.


Meer artikelen: