Spring Swim 2024

Na vele 10-tallen jaren trouwe dienst breekt vanaf nu het laatste jaar aan waarin De ‘oude’ Welle de thuisbasis is voor de Drachtster zwemvereniging.

Grote namen zoals Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband hebben zich in De Welle gekwalificeerd voor diverse internationale wedstrijden.

Op 1 t/m 3 maart 2024 organiseert DZ&PC voor de 5e keer een grote nationale zwemwedstrijd genaamd de Spring Swim, dit voor de laatste keer in De ‘oude’ Welle!

Vanuit heel Nederland zullen meer dan 550 zwemmers van diverse zwemverenigingen uit het hele land naar Drachten afreizen om 3 dagen lang het beste uit henzelf te halen.

De Spring Swim (het toernooi) is een goede opstap om te kijken of de nationale toppers op schema liggen om in april te pieken.

De laatste keer zo’n grote wedstrijd in De Welle, een klein eerbetoon aan het enige 50m bad in het Noorden dat ons een prachtige tijd heeft gegeven.

De volgende editie (maart 2025) zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in het nieuwe zwemcentrum waar we gebruik kunnen gaan maken van een 10-baans 50m bad. Naast dit prachtige toernooi is het nieuwe bad uitermate geschikt voor de Nederlandse Kampioenschappen
wedstrijdenzwemmen.


Meer artikelen: