DZ&PC Jeugdkamp 2019

Eindelijk, na vele jaren hebben we weer een jeugdkamp kunnen organiseren voor alle kids van DZ&PC en RBD vanaf een jaar of 8 tot zo’n beetje 13 – 14 jaar.

De uitvraag bij alle ouders van de kinderen, via de afdelingsbesturen en trainers werd reeds in april gedaan en uiteindelijk bleven er 21 kinderen over die in het laatste weekend van juni op vrijdagavond om een uur of 7, beladen met slaapzak, zaklantaarns, kleding en wat al dies meer zij zich melden bij de Kampmama’s Maaike en Anita en Kamppapa Lennard. Omdat er nog wedstrijden waren voor de jeugd van wedstrijd zwemmen kwam er van die afdeling niet zo veel kinderen. Op het laatst, helaas, hebben de laatste 2 kids van die afdeling ook af moeten zeggen, waardoor de resterende kids van Waterpolo, Synchroon, Snorkelen en Reddend Zwemmen afkomstig waren. Toch ook wel een lekkere mix eigenlijk.

Op vrijdagmiddag hadden we met een paar mensen van bestuur, Masters en Waterpolo al 2 grote Legertenten van 10×5 meter opgezet op een lekker groot grasveld op de camping Strand Heem.

Zoals jullie kunnen zien op de foto’s (ik heb er maar een paar geselecteerd) hadden de kinderen het heel erg naar de zin. En trouwens de kampmama’s en kamppapa’s hebben het ook leuk gehad.

Zo was er natuurlijk op vrijdagavond na de Disco  en op zaterdagavond na de BBQ een kampvuur en werden er dus ook marshmallows “opgewarmd”. Er werd gevoetbald, natuurlijk gezwommen, ontbeten en middageten, een speurtocht voor de kleintjes en ook eentje voor de grotere kinderen, spelletjes zoals weerwolfje en levend stratego. De verschillende klimtoestellen op het terrein werden ook goed en vaak gebruikt. Maar natuurlijk ook gewoon lekker hangen en liggen zonnen op de handdoek. En ik vergeet haast te zeggen dat er op zaterdagavond natuurlijk een grote BBQ was met van alles en nog wat op de BBQ, worstjes, speklapjes, hamburgers, kipfilet, frikandellen, satéstokjes, gehaktballetjes, zelfs waren er vegetarische hamburgers voor een enkeling. Uiteraard ook met stokbrood en kruidenboter.

De ontbijten op zaterdag en zondag waren ook feestjes op zichzelf, lange tafels iedereen er om heen en allemaal lekkere dingen, waarschijnlijk door alle buitenlucht werd er door iedereen flink gebunkerd.

Zondagmorgen na het ontbijt en opruimen werd er een Yoga les gegeven en zoals jullie konden zien waren en behoorlijk wat deelnemers die het heel goed deden. En toen werd het langzamerhand weer tijd om echt in te pakken en rond 4u was iedereen weer vertrokken. Gelukkig waren er nog wat ouders die op het eind weer mee geholpen hebben om de tenten af te breken, op te vouwen en achterop de auto van Hylke Bakker te deponeren, zodat we die maandagmorgen weer netjes konden inleveren.

Het was prachtig weer, mooie kampeerplaats. Er zijn geen ongelukken gebeurd, er is niemand vermist, wel wat heimwee en her en der wat buikpijn maar ik heb van alle kinderen, ouders, kampmama’s en kamppapa’s te horen gekregen dat zij er van uitgaan dat we volgend jaar weer een Jeugdkamp gaan houden.


En dat gaan we ook doen hebben we besloten. Volgend jaar, in 2020, hebben we het jeugdkamp al ingepland en wel op 19, 20 en 21 juni. Dus schrijf het vast in je agenda!

Met heel veel dank aan de kampmama’s Maaike en Anita en kamppapa Lennard, maar ook Asseliene, Betty, Jan, Johannes, Hendrik, Anneke, Richard, Suzanne, Hylke, Jelke, Theo, Mitchell, Gerlof, Dean, Magchiel, Laura en iedereen die ik nog vergeten ben.

Martin van den Adel
voorzitter DZ&PC


Meer artikelen: