Erik Nijholt twee keer Nederlands Kampioen

Tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap zwemmen afgelopen weekend (21 t/m 23 juni 2019) was DZ&PC vertegenwoordigd met 7 individuele zwemmers en 2 zwemmers extra in de estafettes. Erik Nijholt is daarbij Nederlands Kampioen van de lange afstanden geworden. Zowel op de 1500 meter vrije slag als op de 800 meter vrije slag mag Erik zich nu Nederlands Kampioen noemen.

Sterke races

De races van Nijholt waren sterk en lieten zien dat hij sinds vorig seizoen sterk verbeterd is. Op de 1500 meter haalde hij een persoonlijk record van 15 seconden en op de 800 meter 11 seconden. De tijden die hij zwemt (respectievelijk 16:03.07 en 8:21.22) waren ook vorig seizoen goed geweest voor een gouden plak op het NK. Zeer verdiende eerste plaatsen dus.
Op de laatste dag maakt hij het pakket nog even compleet. Met 3:59.15 doorbreekt hij voor het eerst de magische grens van de 4 minuten op de 400 meter vrije slag en mag hij nogmaals naar het podium. Ditmaal om de bronzen medaille op te halen.

Finales

Ook de andere zwemmers van DZ&PC haalden meerdere finales. Jelle Betten maakte zijn opwachting in 3 finales. Rugslagspecialist Betten zwemt dagelijks bij het KNZB-opleidingscentrum in Drachten. Op alle rugslagnummers wist hij zijn beste seizoenstijd neer te zetten, waarbij de 100 en de 200 rugslag een plek op het podium opleverde (brons). 
Myrna van Duijven uit Gorredijk haalt drie finales. Schoolslagspecialiste Karin Rijkelijkhuizen haalde ook drie finaleplaatsen (50, 100 en 200 meter). Lisanne Hassing haalde ook B-finale op de 200 vrij en zwom daar haar beste seizoenstijd in een mooie race. Na een jaar van fysieke tegenvallers was dat weer een prima opsteker.
Marrit Steenbergen, zwemmend bij Marcel Wouda in Eindhoven maar nog steeds lid van DZ&PC was na lange afwezigheid door blessures ook weer terug op het hoogste podium. Op de 50 meter vrije slag moest ze nog genoegen nemen met een vierde plaats, maar op de 100 meter vrije slag haalde ze een mooie zilveren plak!
Luca Ebbinge haalde net geen finaleplaatsen maar had mooie verbeteringen van haar persoonlijke records. Mees Niemeijer en Hidde Betten mochten aantreden tijdens een estafette van de 4*100 vrije slag bij de heren. Zij zwommen als team naar de elfde plaats.


Meer artikelen: