Twintig medailles voor minioren DZ&PC

Heerenveen – De minioren van DZ&PC hebben zaterdag 1 en zondag 2 juni twintig medailles in de wacht gesleept tijdens de regionale miniorenfinales in Heerenveen. Op iedere afstand en leeftijdsklasse streden de beste 24 zwemmers van de regio Noord (Friesland, Groningen en Drenthe) om de medailles. De zwemmers van DZ&PC kwamen thuis met 12x goud, 2x zilver en 6x brons en daarmee waren ze ook de winnaar in het medailleklassement.

Vijf van de gouden medailles gingen naar zwemster Frouke Ludwig, gevolgd door vier gouden medailles voor Ilse Wiltjer. Drie medailles waren er voor Tieme Wiersma, Indy Hof en Hein Muller.

Maar niet alleen de zwemmers met de medailles imponeerden. Want naast de 20 medailles werden er van de 72 individuele starts ook 51 persoonlijke records gezwommen. Daarbij werden naast de podiumplekken ook regelmatig de plekken 4 t/m 7 bezet door DZ&PC-zwemmers. In de gehele breedte zijn de zwemmers van DZ&PC dus zeer goed op weg.

Als klap op de vuurpijl werd in een prachtige mix-estafette het goede weekend bekroond met ook daar een gouden medaille.

De minioren kunnen zich nu gaan opmaken voor de officieuze NK lange baan in Dordrecht van zondag 30 juni.


Meer artikelen: