Geweldige seizoensstart DZ&PC in eredivisie

Afgelopen weekend stond de eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie op het programma in Heerenveen. DZ&PC kwam met 48 wedstrijdzwemmers aan de start op de eerste ronde van de hoogste divisie. Na de promotie van vorig jaar komt DZ&PC dit jaar uit in de landelijke eredivisie, de hoogste competitieklasse binnen de wedstrijdsport van de KNZB.

DZ&PC zwemt sinds dit seizoen in de eredivisie, de landelijke hoogste klasse waarin 18 clubs actief zijn zoals clubs uit Eindhoven (PSV), Rotterdam/Den Haag (Blue Marlins), Amersfoort (ZPC Amersfoort) en Amsterdam (De Doflijn).

Binnen de eredivisie positioneerde DZ&PC na de eerste wedstrijd gelijk in de top 5 van Nederland. Een nieuwe fantastische prestatie na het kampioenschap van de eerste divisie van vorig jaar.

Opmerkelijk waren de estafettes bij de junioren. De meiden junioren zwemmen Nederlands snelste tijd op de 4×200 vrije slag. Ilse, Frouke, Esmee en Fay zwommen naar een tijd van 8:51:17. Ook de jongens junioren van DZ&PC gooiden hoge ogen bij de 4×100 vrije slag, zij zwommen in 3:44.55 naar de derde tijd van Nederland op dit moment.

Ook op de individuele afstanden werd er goed gepresteerd. De zwemmers behaalden mooie resultaten in de vorm van persoonlijke records en persoonlijk goed uitgevoerde races.

Team DZ&PC wedstrijdzwemmen, eredivisie 22/23

Meer artikelen: