Medailleregen in Remscheid

Afgelopen weekend kwam er een grote groep wedstrijdzwemmers van DZ&PC in actie bij de Remscheider Pokalschwimmen in Remscheid (Duitsland).
Een tweedaags korte baan toernooi waarbij er werd gestreden om de winst per afstand en in het algemeen klassement waarbij je als club en individu een bokaal kon winnen.

91 medailles

Tijdens de diverse afstanden op dit toernooi werden er mooi resultaten gezwommen en behaalden de zwemmers van DZ&PC in totaal 91 medailles. Per afstand werden er prijzen uitgereikt aan verschillende leeftijdscategorieën.

Nederlands Record

Frouke Ludwig verbeterde het NR voor de junioren 4 meiden op de 200 rug. Haar eindtijd van 2.15.69 was 0,4 sec onder het oude record dat op naam stond van Niamh Hofland van PSV (Eindhoven).

Klassement

Tijdens de wedstrijd konden de zwemmers zich opgeven voor alle 100 meters. Vanuit deze 100 meters werd er een klassement opgemaakt waarbij er een 3-tal DZ&PC zwemmers in de prijzen vielen.

Jip pakte de tweede plaats in het klassement en troefde daarmee met 5 punten de nummer 3 af.

Fay pakte de eerste plaats in het klassement met een voorsprong van bijna 70 punten.

Fleur werd na een reeks mooie resultaten op de 100 meters derde.

Finales 50 vrij

In Remscheid plaatsten Amila, Fay, Ilse, Esmee en Julia zich voor de finale 50 vrij. Een finale waarbij de zwemsters een opmars hadden en daarna streden voor de kleine finalebokalen. Amila wist in de finale van haar leeftijd beslag te leggen op een tweede plaats. Fay en Ilse gingen er vandoor met de 2e en 3e plaats in hun leeftijdscategorie en Esmee pakte het goud in haar leeftijd. Julia zwom naar een mooi persoonlijk record en een 5e plaats in de finale.

Bij de mannen kwamen Jelle, Damir en Niek in actie. Damir zwom naar een fors persoonlijk record en zwom voor het eerst onder de 27 sec op de 50 vrij. Hij werd in een spannende finale net 4e.

Niek legde in een leuke finale vanaf een buitenbaan beslag op de 3e plaats in een klein persoonlijk record.

De laatste finale waar werd gestreden om het algemeen kampioenschap op deze afstand werd Jelle met een kleine voorsprong van 0,2 sec de winnaar.